Wat zijn de kosten voor een huis isoleren?
Wat zijn de kosten voor een huis isoleren?
Isolatiemethodes
Gratis adviesgesprekBodemisolatieDakisolatieSpouwmuurisolatieVloerisolatie
Subsides
SubsidiesStappenplan ISDE subsidieWat zijn de oppervlakte eisen voor de ISDE subsidie?Welke maatregelen vallen onder de ISDE subsidieregeling?
Wat zijn de kosten voor een huis isoleren?
Het isoleren van uw huis heeft vele voordelen. De warmte blijft in de winter beter binnen, het blijft in de zomer koeler én het bespaart ook flink op de energierekening. Doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan, wordt de CO2 uitstoot verlaagd. Door te isoleren draagt u daarom bij aan een duurzamere wereld!
De kosten voor het isoleren van een huis is afhankelijk van de isolatievorm, het materiaal en het type woning. Bij een huis met een bouwjaar van voor 1980 kan er vaak spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie en dakisolatie toegepast worden. De prijs van isolatie wordt vaak per vierkante meter berekend en is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt.
De gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie van een tussenwoning ligt tussen de 900 euro (tussenwoning) en 3800 euro (vrijstaande woning). Voor vloerisolatie liggen de kosten gemiddeld rond 1800 euro en voor dakisolatie rond 4000 euro.
Wist u dat er subsidie is voor het isoleren van uw huis? U krijgt in 2022 zo’n dertig procent van de investeringskosten terug van de overheid. Dit scheelt weer in de kosten!
Wat houdt de ISDE -isolatie subsidie in?
In 2050 wil de overheid de woningen niet meer verwarmen met aardgas. De rijksoverheid helpt woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken en hun huis zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Isolatie is de eerste stap naar verduurzaming.
De overheid wilt het verduurzamen van woningen stimuleren om de klimaatdoelstellingen te behalen. In 2021 is er daarom 124 miljoen subsidie beschikbaar gekomen voor onder andere isolatie van uw woning, dit valt onder de ISDE regeling. De ISDE regeling is ook in 2022 nog actief, de overheid heeft de subsidiebedragen per 1 januari 2022 zelfs verhoogd. Wanneer u minimaal twee energiebesparende maatregelen door een gespecialiseerde partij uit laat voeren, ontvangt u zo’n dertig procent van de investeringskosten terug van de overheid.